TOP10 ročníku 1999

28.05.2021

Stejně jako v minulých letech jsme pro vás přichystali žebříček 10 nejlepších hráčů jednotlivých ročníků. Chystáme se na ročníky 2003, 2002, 2001, 2000 a dnes začneme ročníkem 1999. Výsledky vzešly z hlasování naší redakce a dalších 10 osobností, které jsme oslovili. U jednotlivých hráčů nalezne i loňské pořadí v tomto žebříčků. Vzhledem k zastavení většiny soutěží jsme letos pátrali hlavně v Superlize. V té mimochodem letos naskočilo 25 hráčů a 2 brankáři tohoto ročníku.

foto: FBC Ostrava
foto: FBC Ostrava

1. místo (v minulé sezóně 1.)

Michal Sládek (FBC OSTRAVA)

Ostravský střelec obhájil loňské vítězství. Před sezónou musel vyměnit centra, když Matyáše Šindlera nahradil Lukáš Pešat, ale jeho výkonnost to nijak negativně neovlivnilo. Svou produktivitu udržel a ještě o dva bodíky vylepšil na konečných 25+27. Na hřišti trávil průměrně 26 minut a 45 sekund, což z něj dělá čtvrtého nejvytěžovanějšího hráče Superligy.

2. místo (4.)

Mikuláš Krbec (FLORBAL CHODOV)

Před sezónou se přesunul z Chodova do Sparty a v rudém dresu lehce povýšil svou produktivitu až na 18+26. Rozhodně se však stal klíčovou osobností sparťanské sestavy a to ho posunulo v našem žebříčku. V průběhu sezóny se stal členem "ústecké letky" s Kolstrunkem a Benešem. 

3. místo (3.)

Jiří Besta (1. SC Vítkovice)

Meziročně v produktivitě propadl o 11 bodů, ale i 9+12 je na obránce výborná vizitka. Především je však pro Vítkovice cenný svou celoplošnou a obousměrnou hrou. To dokazuje i jeho statistika +/-, ve které posbíral 53 plusových bodů.

4. místo (2.)

Matyáš Krebner (FbŠ Bohemians)

V našem žebříčku sice propadl, ale spíše vinnou zlepšení konkurentů. Sám prožil dobrou sezónu a bodově prakticky dorovnal tu předchozí. V základní části posbíral 21+22 a skvěle se předvedl i v play off. Snad jen +/- vy mohl mít kladnější.

5. místo (6.)

Filip Zakonov (Florbal MB)

Pevná součást mladoboleslavské sestavy. Často kryje záda svým ofenzivněji laděným spoluhráčům a dělá to velmi dobře. To potvrzuje číslovka 34 ve statistice +/-. Kdyby byl produktivnější, mohl by být v žebříčku ještě výš.

foto: Swissunihockey
foto: Swissunihockey

6. místo (-)

Radek Sikora jr. (SV Wiler-Ersigen)

Přestože ho nemáme tolik na očích, do žebříčku se dostal. Je pravidelným členem základní sestavy švýcarského vicemistra. V základní části si připsal 6+3, v play off přidal 1 asistenci.

7. místo (5.)

Daniel Maxa (FLORBAL CHODOV)

Celých 10 zápasů musel letos kvůli zranění vynechat. Když hrál, patřil k důležitým hráčům chodovské sestavy a dokázal být i celkem produktivní. Z pozice obránce posbíral 5+6 a na hřišti se objevoval i v klíčových momentech zápasů.

8. místo (7.)

Jakub Kolísko (Tatran Střešovice)

Meziročně prožil velký propad v produktivitě. Nasbíral 11 bodů (6+5), což je o 22 bodů méně než v předchozí sezóně. Navíc skončil ve statistice pravdy v mínusu. Přesto nakonec místo v našem žebříčku udržel.

9. místo (-)

Tomáš Straka

Další zajímavý mladík v sestavě Black Angels. V průměrů trávil na hřišti víc než 18 minut, posbíral 7 asistencí a skončil v +/- na hodnotě 16. Bude zajímavé sledovat jeho další vývoj.

10. místo (9.)

Šimon Kuczera (1. SC Vítkovice)

Místo v žebříčku udržel velmi těsně. Ve Vítkovicích zatím úplně neprorazil, byť mu pozice praváka otevírá zajímavé možnosti. Je otázkou, zda se do budoucna v našlapané sestavě Vítkovic udrží.


Oproti minulé sezóně z TOP10 vypadli Patrik Rozkovec (v minulé sezóně 8. místo) a Daniel Cabejšek (10.)

Loňský žebříček naleznete ZDE